Vergaderruimte huren: waarom?

Over ons
Vastgoed en makelaardij

Hoi ik ben Sophie en heb waarschijnlijk niet het meest traditionele pad gevolgd in de wereld van vastgoed en makelaardij. Ik studeerde psychologie aan de universiteit toen ik mijn vriend leerde kennen en we samen op zoek gingen naar een huisje. Voorbereiding is alles dus ik las me in over het onderwerp. Al snel had ik door dat de sector van het vastgoed heel wat geheimen kende voor wie er niet in mee was. Geheimen die ik moest en zou te weten komen. Mijn kennis over de sector maakte zo'n indruk op onze eigen makelaar dat die mij een job aan heeft geboden. Een echte droombaan! Op mijn blog lees je over mijn ervaringen in deze razend interessante wereld.

Zoeken
Archief

Vergaderruimte huren: waarom?

16 maart 2017
 Categorieën: Makelaardij, Blog


Er zijn ontzettend veel redenen waarom je als onderneming ervoor zou kiezen om een vergaderruimte te huren. Ze bieden een relatief goedkope oplossing aan om op een professionele manier klanten of partners te ontvangen, zonder zelf een ruimte te moeten voorzien of rekening te moeten houden met nadelige kosten die gepaard gaan met het voor eigen rekening nemen van een inpandige vergaderruimte. 

Enkele mogelijkheden - Vergaderruimtes zijn broodnodig voor zo goed als elke onderneming, van groot tot klein. U kunt ervoor kiezen om er eentje te huren voor een event als een conferentie, voor een teamvergadering, voor het trainen van personeel of zelfs een seminar. Het spreekt voor zich dat alles afhangt van het aantal personen die aanwezig moeten zijn en de noden die u hebt betreffende de ruimte. Dat is dan ook één van de grootste voordelen van het huren van een vergaderruimte op de markt: u kiest gewoon voor de ruimte die het beste tegemoet komt aan uw noden. Een gebrek aan capaciteit in de eigen vergaderzalen is dan ook een grote reden voor het huren van een vergaderruimte. Een tweede grote reden is het feit dat het kosten efficiënter kan zijn voor een onderneming om elke maand een locatie af te huren versus zelf in te staan voor de kosten van een zaal open te houden. Ten slotte valt het zeker niet te onderschatten dat er soms op locatie een vergaderruimte nodig is. Misschien is er een groot contract te onderhandelen op behoorlijke afstand, komt het logistiek beter uit of komt de zaal simpelweg professioneler over dan de eigen ruimtes. 

Vergaderruimte huren: de voordelen - Het werd al vlug even aangehaald: de grote voordelen van het huren van een vergaderruimte hebben voornamelijk te maken met de voordelen van de extra flexibiliteit die dat biedt. U hoeft u geen zorgen te maken over de capaciteit van de zaal, over een mankement in de opbouw of de locatie. U zoekt simpelweg naar een zaal die aan alle eisen voldoet en daarmee is de kous af. Die extra flexibiliteit kan ook schelen in de kostprijs. Om zelf een vergaderruimte aan te kunnen bieden spreekt het voor zich dat de ruimte op kantoor echt aanwezig moet zijn. Zeker voor kleinere bedrijven is dat geen sinecure om voor elkaar te krijgen. Ten slotte kunt u dankzij het afhuren van een dergelijke ruimte ook vermijden om in te staan voor alle details die erbij komen kijken. Daarbij kunt u denken aan de catering, de receptie, de opkuis achteraf en zo zijn er vast nog zaken die u kunt bedenken. De best mogelijke indruk maken op een zo efficiënt mogelijke manier. Dat is het doel.