Tips voor tapijt schoonmaken

Over ons
Vastgoed en makelaardij

Hoi ik ben Sophie en heb waarschijnlijk niet het meest traditionele pad gevolgd in de wereld van vastgoed en makelaardij. Ik studeerde psychologie aan de universiteit toen ik mijn vriend leerde kennen en we samen op zoek gingen naar een huisje. Voorbereiding is alles dus ik las me in over het onderwerp. Al snel had ik door dat de sector van het vastgoed heel wat geheimen kende voor wie er niet in mee was. Geheimen die ik moest en zou te weten komen. Mijn kennis over de sector maakte zo'n indruk op onze eigen makelaar dat die mij een job aan heeft geboden. Een echte droombaan! Op mijn blog lees je over mijn ervaringen in deze razend interessante wereld.

Zoeken
Archief

Tips voor tapijt schoonmaken

5 juli 2017
 Categorieën: Schoonmaakdiensten, Blog


Een mooi tapijt verfraait uw huis of kantoor. Door intensief gebruik of ongelukjes, kunnen er helaas lelijke vlekken in het tapijt ontstaan. Gelukkig zijn er verschillende eenvoudige middelen om een tapijt schoon te maken. 


Middelen voor tapijt schoonmaken

Het beste kunt u een professionele shampoo of mousse gebruiken als u vlekken uit uw tapijt wilt verwijderen. Lees goed het etiket voordat u met het middel aan de slag gaat en probeer het reinigingsmiddel eerst uit in een verborgen hoekje om te zien welk effect het op uw tapijt heeft. Wrijf niet bij het schoonmaken van vlekken, maar dep van buiten naar binnen met een schone doek. Zo voorkomt u dat de vlekken groter worden. Als u geen professioneel tapijtreinigingsmiddel in huis hebt, dan zijn er een aantal huismiddeltjes die u kunt gebruiken voor het verwijderen van vlekken. Het is belangrijk vlekken zo snel mogelijk te behandelen. Zo krijgen zij niet de kans om diep in het tapijt te trekken.

1. Zout is een goed middel om rode wijn vlekken uit tapijt te verwijderen. Strooi direct na het morsen zout over de vlek en laat het even intrekken. Als het zout rood is gekleurd, dep het dan op met een vochtige doek. Als de vlek hardnekkig is, herhaalt u deze stappen nog een keer.

2. Bakpoeder verwijdert verschillende soorten vlekken en vuil. U strooit bakpoeder over de vlek die u wilt verwijderen en giet er daarna wat heet water over. De bakpoeder moet een paar uur intrekken. Daarna dept u het bakpoedermengsel op en herhaalt de stappen eventueel.

3. Citroensap vermengd met water doet ook wonderen. Vooral theevlekken zijn hiermee effectief te verwijderen. Bedenk wel dat citroen een blekend effect heeft. Gebruik het dus alleen op licht tapijt. 

4. Ongekleurd scheerschuim zonder geurtoevoeging is een prima alternatief voor een tapijtreinigende mousse. U laat het scheerschuim twintig minuten in de vlek trekken, verwijdert het schuim voorzichtig met een sponsje en dept daarna na met een natte doek. 

5. Azijn is zeer geschikt voor het verwijderen van koffie- en theevlekken of modder. Meng de azijn met water (twee gelijke delen) en dep met een schone doek.

6. Maïzena verwijdert inktvlekken en vet uit tapijt. (Kaars)vet is ook heel goed met een strijkijzer uit tapijt te verwijderen. Leg bakpapier of keukenpapier over de vlek en ga er met het strijkijzer over heen. Het vet zal dan in het papier trekken.


Professioneel tapijt schoonmaken

Om uw tapijt mooi te houden, is het aan te raden om elke dag even met de stofzuiger door uw huis of kantoor te gaan. Ook kunt u één keer in het jaar een stoomreiniger of extractiemachine huren om uw tapijt op te frissen. Uitbesteden aan een professionele schoonmaker kan natuurlijk ook, kijk bijvoorbeeld op Bright & Clean