Brandwerende kluis kopen

Over ons
Vastgoed en makelaardij

Hoi ik ben Sophie en heb waarschijnlijk niet het meest traditionele pad gevolgd in de wereld van vastgoed en makelaardij. Ik studeerde psychologie aan de universiteit toen ik mijn vriend leerde kennen en we samen op zoek gingen naar een huisje. Voorbereiding is alles dus ik las me in over het onderwerp. Al snel had ik door dat de sector van het vastgoed heel wat geheimen kende voor wie er niet in mee was. Geheimen die ik moest en zou te weten komen. Mijn kennis over de sector maakte zo'n indruk op onze eigen makelaar dat die mij een job aan heeft geboden. Een echte droombaan! Op mijn blog lees je over mijn ervaringen in deze razend interessante wereld.

Zoeken
Archief

Brandwerende kluis kopen

19 juli 2018
 Categorieën: Sloten, sleutels & brandkasten, Blog


Iedereen heeft wel waardevolle dingen in huis die ze willen beschermen tegen pech. Het kan om juwelen gaan, usb sticks, geld of zelfs belangrijke familiefoto's. Hoe kan je het best voorkomen dat hiermee iets gebeurt? Door een brandwerende kluis te kopen natuurlijk. 

Waartegen beschermd een brandwerende kluis?   

Zoals de naam verraad beschermd een brandwerende kluis in de eerste plaats zijn inhoud tegen brand. Afhankelijk van de kluis en wat erin opgeborgen moet worden, kan deze een bepaald aantal minuten tegen een zekere temperatuur. Wat je precies wil beschermen is dus belangrijk bij het kiezen van je kluis. Verder beschermt een brandwerende kluis ook tegen vocht en puin. Zo zijn ze bijvoorbeeld voorzien van rubber strips die het bluswater buiten moeten houden. Bovendien ondergaan ze een valtest en zijn sommige kluizen ook nog inbraakwerend. Ook het type slot kan van kluis tot kluis verschillen. Na een brand kan de kluis dus teruggevonden worden met de inhoud intact.   

Hoe werkt een brandwerende kluis?   

Een brandwerende kluis heeft een wand en deur die bestaat uit isolerend materiaal. Zo blijft de temperatuur binnen de kluis altijd veel lager dan die buiten de kluis, bij een brand bijvoorbeeld. Sommige kluizen hebben een expansieband in het kozijn, die uitzet bij hitte en zo de inhoud extra beveiligd. De brandweerbaarheid van een kluis wordt uitgedrukt in minuten (meestal 30, 60 of 90 minuten) en de temperatuur in graden Celsius (doorgaans tussen 52°C voor dataschijven tot 177°C voor papier). Elke brandwerende kluis heeft dus een code, waarbij het cijfer staat voor het aantal minuten en de laatste letter voor welk materiaal ze bedoeld zijn. S60P bijvoorbeeld, beschermd 60 minuten lang, papier. Deze codes zijn ook makkelijk online terug te vinden.   

Welke soorten brandwerende kluizen bestaan er?   

Zoals als genoemd, hangt het soort kluis dat je koopt best af van wat je dient op te bergen. Maar ook de locatie van de kluis en je budget speelt een rol. De grootte van je kluis kan verschillen van een kleine privé kluis tot heuse brandwerende archiefkasten. Elke brandwerende kluis komt met een certificaat waar ook op staat tot welke temperatuur ze beschermen en voor hoe lang. Kluizen die ook nog inbraakwerend zijn bezitten bovendien twee certificaten.   

Waar koop is een brandwerende kluis?

Er zijn honderden verschillende soorten brandwerende kluizen op te markt. Als je een brandwerende kluis gaat kopen kan je dus het best gewoon online kijken welke aan je eisen voldoet. Ze zijn in de meeste gespecialiseerde beveiligingswinkels te koop, alsook op het internet zelf. Twijfel dus niet langer en ga vandaag nog een brandwerende kluis kopen.