Hoe kun je effectief muizen bestrijden?

Over ons
Vastgoed en makelaardij

Hoi ik ben Sophie en heb waarschijnlijk niet het meest traditionele pad gevolgd in de wereld van vastgoed en makelaardij. Ik studeerde psychologie aan de universiteit toen ik mijn vriend leerde kennen en we samen op zoek gingen naar een huisje. Voorbereiding is alles dus ik las me in over het onderwerp. Al snel had ik door dat de sector van het vastgoed heel wat geheimen kende voor wie er niet in mee was. Geheimen die ik moest en zou te weten komen. Mijn kennis over de sector maakte zo'n indruk op onze eigen makelaar dat die mij een job aan heeft geboden. Een echte droombaan! Op mijn blog lees je over mijn ervaringen in deze razend interessante wereld.

Zoeken
Archief

Hoe kun je effectief muizen bestrijden?

7 september 2020
 Categorie├źn: Ongediertebestrijding, Blog


Muizen bestrijden kan zo simpel zijn als een telefoontje naar een ongediertebestrijder. Soms kan het lijken alsof je onzichtbare muizen in je muren hebt. Voor de dappere zielen die deze ziektedragende knaagdieren willen verbannen uit hun huis, is hier wat je moet weten over hoe je van muizen af kunt komen.

Elimineer toegangspunten.
Je huis tegen knaagdieren beschermen, is een effectieve manier om te voorkomen dat muizenplagen zich uitbreiden of ooit voorkomen. Bescherm je huis tegen muizen door toegangspunten en gemakkelijke toegang te elimineren. Dit kan moeilijk zijn vanwege het vermogen van een muis om zichzelf in zelfs de kleinste openingen te persen. Een goede vuistregel is dat als je een potlood in een scheur, gat of opening kunt passen, een muis er doorheen kan. Dicht scheuren in de fundering en openingen in de muren af. Ook daar waar nutsleidingen en ventilatieopeningen voorkomen. Staalwol en breeuwen werken hier prima. Gebruik geen plastic, rubber, hout of iets anders waar muizen gemakkelijk doorheen kunnen knagen als kit. Maak weerstrippen voor deur- en raamopeningen en zorg ervoor dat het op je deur een afdichting vormt tegen de drempel wanneer deze gesloten is.

Kies het best werkende aas voor je muizenvallen.
Je kunt al het voedsel dat de muizen in je huis hebben gegeten als aas gebruiken, of door de muis goedgekeurde favorieten zoals chocolade, pindakaas, spek, havermout, gedroogd fruit of hazelnootpasta. Als je klaar bent om de aasval te plaatsen, bind je het aas aan de trekker met een vislijn of ander dun draad. Dit zorgt ervoor dat de muizen krijgen wat er naar hen toe komt. Je kunt het aas ook vastzetten met een heet lijmpistool. Vervang elke twee dagen door vers aas. Als het voer niet werkt, kun je nestmateriaal proberen, zoals wattenbolletjes of veren.

Muizen bestrijden met aasdozen
Aasdozen zijn verzegelde doosjes met meel. Ze zijn meestal verpakt in plastic, papier of cellofaan, waardoor de muizen er gemakkelijk doorheen kunnen knagen en bij het geconserveerde, verse aas kunnen komen. De muizen voeden zich met dit aas en gaan dood. Hoewel ze nuttig zijn bij het wegwerken van muizen, kunnen deze producten het beste worden gehanteerd door getrainde ongediertebestrijders om eenieders veiligheid te garanderen.

Verwijder al het vuil rond je huis waar muizen zich kunnen verstoppen. Beperk het onkruid tot een minimum en vernietig holen en nestgebieden wanneer u ze aantreft. De fundering van uw huis bekleden met een strook zwaar grind is een goede manier om nesten en graven te voorkomen. Hoe minder puin en rommel er rond je huis en eigendom is, hoe gemakkelijker het is om tekenen van knaagdieractiviteit te herkennen. Het is altijd verstandig om het inschakelen van een professionele ongediertebestrijder, zoals Beukema Ongediertebestrijding in te schakelen.