Machines verhuizen kan je het beste zo doen!

Over ons
Vastgoed en makelaardij

Hoi ik ben Sophie en heb waarschijnlijk niet het meest traditionele pad gevolgd in de wereld van vastgoed en makelaardij. Ik studeerde psychologie aan de universiteit toen ik mijn vriend leerde kennen en we samen op zoek gingen naar een huisje. Voorbereiding is alles dus ik las me in over het onderwerp. Al snel had ik door dat de sector van het vastgoed heel wat geheimen kende voor wie er niet in mee was. Geheimen die ik moest en zou te weten komen. Mijn kennis over de sector maakte zo'n indruk op onze eigen makelaar dat die mij een job aan heeft geboden. Een echte droombaan! Op mijn blog lees je over mijn ervaringen in deze razend interessante wereld.

Zoeken
Archief

Machines verhuizen kan je het beste zo doen!

13 januari 2022
 Categorie├źn: Verhuis & opslag, Blog


Het verhuizen van een fabrieksloods, een bedrijf of je onderneming is een ingewikkelde klus, die goed voorbereid dient te worden om succesvol te verlopen. Dat geldt zeker wanneer er veel zware machines en apparatuur ontkoppeld, vervoerd en opnieuw geplaatst moeten worden. Hoe pak je zo'n gigaklus slim aan? Waar moet je op letten bij machines verhuizen? Welke zaken moet je scherp in het oog houden om de verhuizing van dure, kolossale machines veilig en betaalbaar te kunnen uitvoeren?

Start op tijd met de voorbereidingen
Een van de meest gemaakte fouten wanneer er zware machines en apparatuur verhuisd moet worden, is dat bedrijfseigenaren en ondernemers hier te laat mee beginnen. Een goede richtlijn is om uiterlijk anderhalf jaar voor de geplande verhuisdatum te starten met de meest noodzakelijke voorbereidingen.

Zonder twijfel de belangrijkste actie die ondernomen moet worden voor machines verhuizen van bedrijf naar bedrijf, is het vastleggen van een gespecialiseerd verhuisbedrijf, bijvoorbeeld Van Dijk De Meern BV, om deze megaklus uit te voeren. Zorg ervoor dat je samen duidelijk vastlegt wie wat doet en waarvoor verantwoordelijk is. Cruciaal is hierbij om te kiezen voor een erkende verhuizer, zodat je altijd kunt terugvallen op de verzekering en privileges die je hebt als je voor een professioneel verhuisbedrijf gaat!

Machines verhuizen betekent jezelf goed verzekeren
Fabrieksmachinerie en apparatuur die in bedrijven wordt gebruikt, is vrijwel altijd erg duur. Machines voor industrie en bedrijfsleven zijn namelijk vaak maatwerkoplossingen en speciaal voor bepaalde processen en productlijnen ontworpen. Alleen al om deze reden is het aan te raden om de machines ruim voldoende en allrisk te verzekeren. Bij het demonteren, verplaatsten, transport, terugzetten en opbouwen van de machines, kan er namelijk van alles misgaan. Denk aan beschadigingen, (kleine) onderdelen die zoek raken of - het allerergste - een machine die compleet defect raakt.

Door je goed te verzekeren bij een betrouwbaar verzekeringsbedrijf met verstand van zaken, kun je dit soort narigheid voorkomen. Let op: het is ook slim om je in te dekken voor eventuele inkomsten en omzet die je misloopt, als er tijdens het verhuizen iets met een of meer van je machines gebeurt. Je wilt namelijk niet dat je productlijnen onnodig lang stil komen te liggen.

Zet alle afspraken goed op papier en maak een duidelijk stappenplan
Bij een verhuizing is het nodig om alle afspraken met het verhuisbedrijf goed en duidelijk op papier te zetten. Zorg dat er geen onderlinge misverstanden en strubbelingen kunnen ontstaan en dat er duidelijkheid is over prijzen, kosten en aansprakelijkheid. Dit soort papieren afspraken combineer je uiteraard met een gedegen stappenplan van de complete verhuizing. Zo weet je zeker dat de bedrijfsverhuizing vlekkeloos verloopt.