Blockchain voor overheidsinstellingen - sociale impact genereren

Over ons
Vastgoed en makelaardij

Hoi ik ben Sophie en heb waarschijnlijk niet het meest traditionele pad gevolgd in de wereld van vastgoed en makelaardij. Ik studeerde psychologie aan de universiteit toen ik mijn vriend leerde kennen en we samen op zoek gingen naar een huisje. Voorbereiding is alles dus ik las me in over het onderwerp. Al snel had ik door dat de sector van het vastgoed heel wat geheimen kende voor wie er niet in mee was. Geheimen die ik moest en zou te weten komen. Mijn kennis over de sector maakte zo'n indruk op onze eigen makelaar dat die mij een job aan heeft geboden. Een echte droombaan! Op mijn blog lees je over mijn ervaringen in deze razend interessante wereld.

Zoeken
Archief

Blockchain voor overheidsinstellingen - sociale impact genereren

30 mei 2022
 Categorieën: Beveiliging, Blog


Weet je wat blockchain is? De revolutionaire technologie staat bekend om haar gebruik in cryptovaluta’s, maar haar potentieel is aanwezig op vele andere gebieden. De innovatieve functies maken het tot het ideale platform voor mobiele projecten en toepassingen die de sociale ontwikkeling bevorderen.

Veel bedrijven zijn zich al bewust van de mogelijkheden van blockchain-technologie, en nemen het middel al op in hun strategische planning. Verwacht wordt dat tegen 2024 de investeringen in blockchain enorm toegenomen zullen zijn. Ondanks de voorspellingen van exponentiële groei zijn veel mensen nog steeds niet op de hoogte van het concept en alle gebieden waarop het kan worden toegepast.

Daarom zullen we je in dit artikel helpen begrijpen wat blockchain is, hoe de technologie werkt en waarom het zo revolutionair wordt geacht in zijn toepassing in verschillende sectoren.

Wat is blockchain?
Kort gezegd is blockchain een systeem dat de transparante opslag, verzending en ontvangst van informatie mogelijk maakt door traceerbaarheid. Het zijn stukjes code die online worden gegenereerd en onderling verbonden informatie bevatten - als blokken gegevens die een ketting vormen - vandaar de naam. Het is dit systeem dat de werking en de transactie van zogenaamde cryptovaluta’s, of digitale munteenheden, mogelijk maakt.

Blockchain voor overheidsinstellingen - meer veiligheid en transparantie bij transacties
Blockchain-technologie biedt een ongekend niveau van veiligheid, volledige transparantie en integriteit van records op een gedecentraliseerd netwerk. Het is daarom de ideale optie om de democratie te helpen handhaven door verkiezingsfraude of -manipulatie te voorkomen.

Met de implementatie van blockchain voor overheidsinstellingen, bijvoorbeeld met behulp van Ledger Leopard, kunnen transacties transparanter worden in hun interacties, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor een onpartijdig systeem.

Evenzo kan het, als het wijdverbreid is en op grote schaal door regeringen en particulieren wordt gebruikt, zeer efficiënt zijn bij de belastinginning en zelfs een einde maken aan de informele economie. Er zou dus aanzienlijk meer overheidsgeld beschikbaar zijn voor de financiering van welzijn, universele medische zorg of zelfs wetenschappelijk onderzoek.

Belangrijkste voordelen voor burgers bij het gebruik van blockchain door de overheid
Blockchain vermindert de informatie-asymmetrie tussen dienstverleners en consumenten, waardoor voordelige deals mogelijk worden. Naarmate blockchain-infrastructuren de transactiekosten verlagen, kunnen zij markten veiliger en efficiënter maken, waardoor het soort interacties en bedrijven waaraan consumenten bereid zijn deel te nemen, toeneemt.

Gezien de middelen die momenteel worden besteed aan het controleren en afstemmen van door overheidsdiensten verzamelde gegevens, is de aanzienlijke kosten- en tijdsbesparing die met blockchain kan worden bereikt, zeer aantrekkelijk. Blockchains zorgen voor efficiëntere overheidsdiensten, verbeteren bedrijfsprocessen en bevorderen de aanmaak van snelle, goedkope en vooral veilige overheidsdocumenten.